Antena 3 CNN Externe Kim Jong-il a suferit într-adevăr un atac cerebral, confirmă medicul acestuia

Kim Jong-il a suferit într-adevăr un atac cerebral, confirmă medicul acestuia

Kim Jong-il a suferit într-adevăr un atac cerebral, confirmă medicul acestuia
12 Dec 2008   •   10:57

Liderul nord-corean Kim Jong-il a suferit un accident vascular cerebral, dar nu a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală şi acum se simte mai bine. Declaraţiile vin din partea doctorului francez Francois-Xavier Roux, şeful secţiei de neurochirurgie de la Spitalul Sainte-Anne din Paris, cel care l-a tratat pe Kim Jong-il la Phenian. Oficialii americani şi sud-coreeni susţineau că liderul de la Phenian ar fi suferit un atac cerebral în august. Această ipoteză a creat confuzie cu privire la posibilul viitor succesor la conducere şi la persoana care urmează să ia decizii cu privire la programul nuclear al Coreei de Nord.
Zvonuri privind deteriorarea stării de sănătate a liderului nord-coreean au început să apară după ce Kim Jong-Il a absentat de la parada militară organizată pe 9 septembrie, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a ţării. Oficialii sud-coreeni sunt de părere că Kim Jong-Il a suferit o intervenţie chirurgicală, în urma unui atac cerebral suferit la jumătatea lunii august. Liderul nord-coreean în vârstă de 66 de ani nu a mai fost văzut în public din data de 14 august.
Pentru a evita confuzia în rândul nord-coreenilor, postul naţional de televiziune din Coreea de Nord a difuzat periodic imagini ale lideului, fapt care este însă pus la îndoială de oficialii americani. Despre acestea, dr. Roux susţine că îi par ?recente şi autentice?. ?Am impresia că el se află încă la putere în Coreea de Nord. Nu pot spune mai multe din cauza secretului medical şi secretului de stat?, a adăugat acesta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il Coreea de Nord
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close