Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un a inaugurat un cimitir al eroilor din războiul coreean (Galerie foto)

Kim Jong-un a inaugurat un cimitir al eroilor din războiul coreean (Galerie foto)

Kim Jong-un a inaugurat un cimitir al eroilor din războiul coreean (Galerie foto)
de M.T.    |    26 Iul 2013   •   08:57

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a inaugurat, joi, un cimitir al victimelor din războiul coreean, în cadrul unor festivităţi care marchează 60 de ani de la încheierea armistiţiului, pe 27 iulie.

Flancat de ofiţeri superiori, Kim Jong-un a tăiat panglica roşie de inaugurare şi a depus o jerbă de flori la un monument în memoria victimelor războiului, scrie Mediafax.

Ceremonia a fost organizată în festivităţilor care marchează 60 de ani de armistiţiu, punctul culminant fiind parada militară din centrul capitalei Phenian, care va avea loc sâmbătă.

Kim Jong-un a apărut, alături de mii de veterani şi de familii ale acestora, în faţa camerelor de luat vederi şi unor jurnalişti din întreaga lume, invitaţi de către regim să prezinte aceste festivităţi.

Mormintele din nou cimitir sunt ale unor veterani din războiul coreean, numiţi „eroi ai Republicii", ale căror corpuri au fost exhumate din gropi aflate pe teritoriul întregii ţări şi reînhumate.

La ceremonie au asistat, de asemenea, şi mai mulţi veterani chinezi, intervenţia Chinei în războiul dintre nord şi sud dovedindu-se hotărâtoare pentru respingerea unei ofensive puternice conduse de către trupe americane, care ameninţa cu o înfrângere a forţelor nord-coreene.


Foto: Intact Images/EPA

Semnarea armistiţiului la 27 iulie 1953, după cei trei ani de conflict care a ucis milioane de oameni, este marcată în Coreea de Nord ca Ziua Victoriei, obţinută în urma unui „război de eliberare a patriei".

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close