Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un confirmă, după ultimul test cu rachetă, cele mai mari temeri: poate porni un război nuclear

Kim Jong-un confirmă, după ultimul test cu rachetă, cele mai mari temeri: poate porni un război nuclear

Kim Jong-un confirmă, după ultimul test cu rachetă, cele mai mari temeri: poate porni un război nuclear
Sursa foto: foto: Agerpres
29 Noi 2017   •   07:32

Coreea de Nord a afirmat miercuri că şi-a îndeplinit obiectivul, de a deveni un stat nuclear, după ce a testat cu succes o nouă rachetă intercontinentală care pune în raza sa de acţiune "întreg continentul american", relatează AFP.

După ce a asistat la lansarea rachetei Hwasong-15, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat "cu mândrie că, în cele din urmă, am ajuns să ne îndeplinim marea noastră misiune istorică, realizarea unei forţe nucleare de stat", potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Tirul a atras critici aspre din partea comunităţii internaţionale. Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a vorbit despre un progres care reprezintă "o ameninţare în întreaga lume".

A fost primul tir balistic efectuat de Coreea de Nord de la 15 septembrie. El a spulberat speranţele că armistiţiul respectat între timp de Phenian a avut ca obiectiv să deschidă uşa unei soluţii negociate la criza provocată de programul său nuclear şi cel balistic.

"Sistemul de arme de tip ICBM Hwasong-15 este o rachetă intercontinentală echipată cu o ogivă grea extrem de mare capabilă să lovească întreg continentul american", a afirmat KCNA.

Dezvoltarea acestui armament va proteja Coreea de Nord de "politica de şantaj şi ameninţare nucleară a imperialiştilor americani", a adăugat agenţia de presă.

Coreea de Nord mai trebuie să demonstreze că stăpâneşte tehnologia de intrare a ogivelor în atmosferă din spaţiu. Specialiştii consideră însă că Phenianul este pe punctul de a dezvolta o capacitate operaţională de lovitură intercontinentală, reaminteşte AFP

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close