Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un neînduplecat. Şi-a trimis omul de încredere la "reeducare", după ce l-a sfidat

Kim Jong-un neînduplecat. Şi-a trimis omul de încredere la "reeducare", după ce l-a sfidat

Kim Jong-un neînduplecat. Şi-a trimis omul de încredere la "reeducare", după ce l-a sfidat
Sursa foto: Foto: thedailybeast.com
24 Noi 2015   •   12:34

Kim Jong-un şi-a pedepsit omul de încredere trimiţându-l într-un centru de reeducare pentru că l-a sfidat, scrie mirror.co.uk.

Choe Ryong-Hae, mâna dreaptă a lui Jong-Un a fost "reeducat" într-un centru despre care presa internaţională scrie că se bazează pe abuzuri fizice şi psihologice. Membru permanent în biroul politic al partidului unic nord-coreean, Choe Ryong-Hae era considerat până acum drept unul dintre oamenii de încredere ai lui Kim.

Choe a fost la sfârşitul anului 2014 emisarul liderului nord-coreean la Moscova, unde a fost primit de președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit unor deputaţi sud-coreeni care au participat la o conferință de presă a serviciilor de informații sud-coreene (NIS), pedeapsa pentru Choe Ryong-Hae a intervenit la începutul acestei luni, el nemaifigurând de atunci pe listele oficiale.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a executat peste 70 de oficiali de când a preluat puterea, la sfârşitul lui 2011, într-un "regim al terorii" care depăşeşte cu mult cruzimea primilor ani ai mandatului tatălui său.

Experţii apreciază că Kim ar putea folosi teroarea pentru a-şi consolida puterea, dar aceste eforturi ar putea eşua dacă nu întăreşte economia ţării.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord phenian
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close