Antena 3 CNN Externe Kim Jong-Un nu se lasă. Semnele care indică pregătirea lansării unei noi rachete

Kim Jong-Un nu se lasă. Semnele care indică pregătirea lansării unei noi rachete

Kim Jong-Un nu se lasă. Semnele care indică pregătirea lansării unei noi rachete
Sursa foto: foto: Agerpres
28 Noi 2017   •   07:59

Semnale radio şi de activitate radar la o bază de rachete nord-coreeană suscită temeri că Phenianul pregăteşte un nou tir cu rachetă, au relatat marţi media sud-coreene şi japoneze, potrivit AFP.

Coreea de Nord a alarmat comunitatea internaţională cu programul său balistic, dar nu a mai efectuat vreun test din 15 septembrie, fapt ce a dat speranţa că înăsprirea sancţiunilor ONU va da rezultate.

Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală, relatează totodată că un radar de urmărire a rachetelor a intrat în serviciu luni la o bază nord-coreeană neindentificată şi că traficul de telecomunicaţii s-a intensificat.

"Este adevărat că mişcări active au fost detectate la o bază de rachete nord-coreeană", a spus sursa. "Semnale precum cele observate luni sunt detectate frecvent", a adăugat ea.

"Trebuie să observăm situaţia puţin mai mult înainte de a stabili dacă Nordul se pregăteşte de un test cu rachetă sau de exerciţiile de iarnă, care vor începe vineri", conform acesteia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării sud-coreean a refuzat să facă vreun comentariu.

Informaţii similare publicate de presa japoneză au dus la oprirea temporară a tranzacţiilor la Bursă.

Potrivit Kyodo, guvernul nipon este în stare de alertă după detectarea de semnale radio, ceea ce a provocat temeri privind un nou test cu rachetă al Coreei de Nord.

"Coreea de Nord ar putea lansa o rachetă în următoarele zile", potrivit Kyodo, care nu exclude totuşi că aceste mişcări ar putea corespunde cu pregătirea exerciţiilor de iarnă ale armatei nord-coreene.

În septembrie, Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea său test nuclear, cel mai puternic de până acum, şi a lansat o rachetă cu raza intermediară de acţiune, ce a survolat Japonia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close