Antena 3 CNN Externe Kim Jong-Un și-a ieșit din minți de furie. Amenințări fără precedent la adresa lui Donald Trump

Kim Jong-Un și-a ieșit din minți de furie. Amenințări fără precedent la adresa lui Donald Trump

Kim Jong-Un și-a ieșit din minți de furie. Amenințări fără precedent la adresa lui Donald Trump
Sursa foto: foto: Agerpres
22 Sep 2017   •   08:39

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri "deranjat mintal" pe preşedintele american, Donald Trump, şi a afirmat că îl va face pe acesta "să plătească scump" pentru ameninţările sale la adresa Coreei de Nord, făcute în faţa ONU, transmite AFP.

"Îl voi face să plătească scump pe omul ce deţine prerogativa de comandă supremă în SUA, pentru discursul său ce chema la distrugerea totală" a Coreei de Nord, a declarat Kim Jong-Un, potrivit agenţiei oficiale de ştiri KCNA.

Această rară declaraţie a liderului de la Phenian, difuzată în engleză şi preluată de agenţiile internaţionale de presă, apare după ce Trump a ameninţat marţi, în primul său discurs la Naţiunile Unite, că va "distruge total" Coreea de Nord, un regim "vicios" şi "corupt", dacă Statele Unite sau aliaţii lor s-ar confrunta cu un atac al Phenianului.

De asemenea, poziţia exprimată de liderul nord-coreean survine mai multor luni de tensiuni între comunitatea internaţională şi regimul său, care îşi continuă programul balistic în ciuda sancţiunilor impuse.

Kim, pe care Trump l-a numit "omul-rachetă" din cauza ambiţiilor sale nucleare, a denunţat "comportamentul deranjat mintal al unui preşedinte al SUA care a exprimat în faţa ONU voinţa sa non-etică de a 'distruge total' un stat suveran".

Liderul de la Phenian, citat de Reuters, a spus că ţara sa va lua în considerare "cel mai înalt nivel de răspuns ferm din istorie" împotriva SUA, după ameninţarea la adresa Coreei de Nord formulată de preşedintele Donald Trump.

Apreciind comentariile acestuia drept "cea mai feroce declaraţie de război din istorie", Kim Jong-Un a spus că discursul lui Trump de marţi din faţa ONU a confirmat faptul că programul nuclear al Phenianului a fost "calea corectă".

"Remarcile lui (...) m-au convins, mai degrabă decât să mă sperie sau să mă oprească, că drumul pe care l-am ales este cel corect şi aceasta este calea pe care trebuie să o urmez până la final", a adăugat Kim Jong-Un.

El a mai arătat, potrivit EFE, că se gândeşte acum la ce răspuns s-ar fi putut aştepta preşedintele american atunci când a permis ca "astfel de cuvinte excentrice să-i iasă din gură".

Liderul nord-coreean a adăugat că Trump se va confrunta cu "rezultate dincolo de aşteptările sale", fără a specifica ce măsuri va lua ţara sa.

Declaraţia lui Kim Jong-Un a fost făcută după ce joi Statele Unite au întărit arsenalul de sancţiuni economice vizând persoane şi companii acuzate că sprijină programul militar nord-coreean.

Preşedintele american a dat undă verde unor eventuale sancţiuni contra "persoanelor şi societăţilor care finanţează şi facilitează schimburile cu Coreea de Nord" în domeniile construcţiilor, energiei, sectoarelor industriale, medicale, miniere, textilelor şi transportului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close