Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un vrea „detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor"

Kim Jong Un vrea „detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor"

Kim Jong Un vrea „detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor"
13 Ian 2016   •   15:00

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut o extindere în putere şi în dimensiune a arsenalului nuclear al ţării sale, a informat, miercuri, presa de stat, la o săptămână după ce un test nuclear efectuat de Coreea de Nord a atras condamnări din partea vecinilor săi şi a SUA, relatează Reuters online.
"Kim a făcut apel la consolidarea atât la nivel calitativ cât şi la nivel cantitativ a forţei nucleare, capabile să efectueze atacuri nucleare asupra Statelor Unite, conduse de imperialişti oricând şi oriunde...dacă acestea încalcă suveranitarea DPRK (n.r. Republicii Populare Democrate Coreeane) şi dacă lansează provocări", a anunţat agenţia oficială de stat, KCNA.

Agenţia a mai comunicat că preşedintele Coreei de Nord "a fixat în continuare sarcinile importante care trebuie îndeplinite în scopul consolidării forţei nucleare" şi că acesta a solicitat "detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor".

Kim a vorbit la o ceremonie dedicată premierii savanţilor şi a altor persoane care s-au aflat în spatele testului nuclear de săptămâna trecută.

În luna aprilie, Wall Street Journal a anunţat că experţii chinezi în energie nucleară au emis avertismente asupra faptului că statul nord-coreean ar putea avea 20 de focoase nucleare şi capacitatea de a produce suficient uraniu de calitate militară pentru a-şi dubla arsenalul până în 2016.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close