Kofi Annan: Siria începe să-şi retragă trupele. Peste 10.000 de oameni au murit, în urma violenţelor

de M.Z.    |    05 Apr 2012   •   18:55
Kofi Annan: Siria începe să-şi retragă trupele. Peste 10.000 de oameni au murit, în urma violenţelor Foto: Intact Images/EPA

Emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan, a anunţat joi că Damascul l-a informat despre retragerea parţială a trupelor din trei oraşe rebele, dând asigurări însă că numărul victimelor este în continuare alarmant, informează AFP.

"Guvernul sirian m-a informat în legătură cu retragerea parţială din trei localităţi: Idleb, Zabadani şi Deraa", a declarat Annan, la Adunarea Generală ONU, cerând încetarea ostilităţilor până cel târziu pe 12 aprilie.

Joi, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, în unanimitate, o declaraţie prin care Siria este îndemnată să respecte data de 10 aprilie, ca termen pentru încetarea principalelor operaţiuni militare.

Opoziţia siriană este somată să înceteze operaţiunile militare până pe 12 aprilie.

Violenţele din Siria au făcut 10.108 morţi de la debutul mişcării de contestare populară, din 15 martie 2011 şi până la începutul acestei luni, a anunţat şeful Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDH), Rami Abdel Rahmane.

Parteneri
x close