Antena 3 CNN Externe Kremlinul neagă că a dat ordin pentru asasinarea lui Evgheni Prigojin. Dmitri Peskov: "O minciună absolută"

Kremlinul neagă că a dat ordin pentru asasinarea lui Evgheni Prigojin. Dmitri Peskov: "O minciună absolută"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că toate examinările necesare - inclusiv testele genetice - sunt în curs de desfășurare pentru a stabili dacă șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis în accidentul aviatic produs miercuri în apropiere de Tver.

Kremlinul neagă că a dat ordin pentru asasinarea lui Evgheni Prigojin. Dmitri Peskov: "O minciună absolută"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2023   •   14:11

"Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ieri că toate examinările necesare, inclusiv cea genetică, vor fi acum efectuate", a anunțat Peskov reporterilor în cadrul unei conferințe telefonice.

"În ceea ce privește rezultatele oficiale... de îndată ce acestea vor fi gata pentru publicare, vor fi publicate", a adăugat el.

Peskov a negat cu vehemență afirmațiile potrivit cărora Kremlinul ar fi fost implicat în accident.

"Toate acestea sunt o minciună absolută", a spus Peskov. "Acum, desigur, există multe speculații în jurul acestei catastrofe și a morții tragice a pasagerilor avionului, inclusiv a lui Evgheni Prigojin", potrivit BBC.

"Bineînțeles, în Occident, toate aceste speculații sunt prezentate dintr-un anumit unghi. Toate acestea sunt o minciună absolută", a adăugat el.

Întrebat despre posibilitatea ca președintele Vladimir Putin să participe la funeraliile lui Prigozhin, în cazul în care acestea se vor confirma, Peskov a menționat incertitudinea cu privire la calendarul procedurilor de identificare necesare și a spus că președintele are un program de lucru încărcat.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close