Antena 3 CNN Externe La ora 21:00 se va împlini singurul SEMN că tronul Sfântului Petru rămâne vacant

La ora 21:00 se va împlini singurul SEMN că tronul Sfântului Petru rămâne vacant

La ora 21:00 se va împlini singurul SEMN că tronul Sfântului Petru rămâne vacant
de O.P.    |    28 Feb 2013   •   06:14

 Astăzi este ultima zi din pontificatul lui Benedict al XVI-lea. La ora 21, ora României, actualul suveran pontif devine primul Papă Emerit din istorie. Peste 150 de mii de credincioşi veniţi din toată lumea şi-au luat rămas bun de la sfântul părinte în piaţa San Pietro. Emoţionat, Benedict al XVI-lea şi-a rostit binecuvântarea în mai multe limbi, inclusiv în română.

Cei 35 de pelerini din Dieceza Romano-Catolica de Oradea prezenţi la Vatican au primit binecuvântarea Suveranului Pontif în limba maternă, la ultima audienţă generală a lui Benedict al 16-lea.

Bihorenii au fost fericiţi să poată lua parte la evenimentul istoric din Piaţa Sfântul Petru.

A primit binecuvântarea Papei şi un alt grup de români, care au înălţat cu mândrie tricolorul în marea piaţă de la Vatican.

Mulţimea l-a aplaudat cu căldură pe suveranul pontif, care, înaintea ceremoniei, a parcurs pentru ultima dată piaţa Sfântul Petru, cu papamobilul.

Astăzi, după amiază, Benedict al XVI-lea va pleca de la Vatican, cu elicopterul, spre reşedinţa de vară a Papilor de la Castel Gandolfo. Aici îi va saluta, din nou, pe credincioşi, pentru ultima dată ca suveran pontif.

La ora 21, ora României, santinelele din garda elveţiană se vor retrage. Va fi singurul semn că tronul Sfântului Petru devine vacant. În câteva zile, cardinalii s-ar putea reuni pentru a alege un nou Papă.

×
Subiecte în articol: demisie Papa Benedict al XVI-lea
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close