Antena 3 CNN Externe Pistolul din piese de Lego, o armă mortală vândută legal, provoacă scandal în SUA. Legislația americană nu interzice armele deghizate în jucării

Pistolul din piese de Lego, o armă mortală vândută legal, provoacă scandal în SUA. Legislația americană nu interzice armele deghizate în jucării

O companie americană producătoare de arme de foc se confruntă cu critici acerbe după ce a lansat un model de pistol care seamănă cu jucăriile asamblate din piese de Lego.

Pistolul din piese de Lego, o armă mortală vândută legal, provoacă scandal în SUA. Legislația americană nu interzice armele deghizate în jucării
de Adrian Iclozan    |    14 Iul 2021   •   12:59

Este o armă bazată pe modelul automat Glock, rebotezat Block 19.

Producătorul, Culper Precision, spune că noul model a fost creat pentru a sublinia "plăcerea pură a sporturilor cu arma".

Nu toată lumea a apreciat inovația.

Producătorul danez de jucării Lego i-a scris companiei americane și i-a cerut să oprească producția Block 19, al cărui exterior simulează acoperirea cu piese Lego.

Compania americană, somată de Lego să înceteze imediat producția modelului controversat

De asemenea, promotorii campaniei pentru un control mai strict armelor de foc în SUA spun că acest pistol este "iresponsabil și periculos".

Reprezentanta grupului "Everytown for Gun Safety", Shannon Watts, a declarat că organizația sa a contactat producătorul Culper Precision și că danezii de la "Lego" au trimis, la rândul lor, producătorului de arme o somație de încetare imediată a producției respectivului model.

Potrivit lui Watts, copiii ar putea fi determinați să folosească arme de foc "chiar și atunci când nu arată precum jucăriile".

La rândul său, Culper Precision a precizat într-o declarație că a ales să lanseze modelul Block 19 pentru a demonstra că "armele sunt pentru toată lumea" și că "deținerea și folosirea lor în mod responsabil este o activitate cu adevărat generatoare de satisfacții".

În SUA, este ilegal să produci jucării care imită arme reale. Reciproca nu este valabilă

Potrivit companiei, modelul poate fi achiziționat doar pe cale legală.

Oricum, președintele Culper Precision, Brandon Scott, a declarat pentru The Washington Post că, după discuții cu avocații, a decis să dea curs somației înaintate de compania daneză Lego.

De atunci, modelul pare să fi fost retras de pe website-ul producătorului.

BBC notează că în SUA este ilegală producerea de jucării care reproduc vizual modele de arme reale. Însă lege nu interzice producătorilor de arme să producă pistoale care seamănă cu jucăriile.

Conform sursei citate, accidentele care au implicat copii și arme de foc sunt în creștere în SUA.

Peste 140 de copii au fost uciși în astfel de incidente în decursul anului trecut.

×
Subiecte în articol: Lego Culper Precision Block 19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close