Antena 3 CNN Externe Letonia acceptă cota de imigranți propusă de Uniunea Europeană

Letonia acceptă cota de imigranți propusă de Uniunea Europeană

Letonia acceptă cota de imigranți propusă de Uniunea Europeană
de S.T.    |    17 Sep 2015   •   22:21

Guvernul leton a decis, joi, să accepte cota de imigranți pe care Uniunea Europeană i-a cerut să-i primească, informează agenția de presă AFP.

Premierul leton, Laimdota Straujuma, a anunțat, la finalul unui consiliu de miniștri extraordinar, că "guvernul a susținut în mod benevol instalarea (pe teritoriul țării) a 526 de persoane cât i s-a propus Letoniei".

În condițiile în care Riga a acceptat anterior să primească 250 de refugiați, numărul total se ridică acum la 776 de refugiați pentru acest stat baltic cu o populație de două milioane de locuitori.

Decizia guvernului a venit la scurt timp după un decret semnat miercuri de președintele leton Raimonds Vejonis, în care îi cerea executivului să se pună de acord asupra acestei probleme, după săptămâni de dispute.

Cu toate acestea, trei dintre cei treisprezece membri ai cabinetului condus de Straujuma au încălcat disciplina guvernamentală și au votat împotriva propunerii Comisiei Europene.

Ministrul de interne leton Rihards Kozlovskis ar putea comunica poziția țării sale în timpul unei noi reuniuni europene la nivel de miniștri de interne, fixată pentru 22 septembrie. "Este important ca Letonia să nu rămână pe margine, ci să participe plenar (la soluționarea crizei imigranților), alături de partenerii săi", a declarat Kozlovskis.


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close