Antena 3 CNN Externe Liban. Poliţia a folosit grenade lacrimogene pentru a opri manifestanţii să ia cu asalt sediul premierului

Liban. Poliţia a folosit grenade lacrimogene pentru a opri manifestanţii să ia cu asalt sediul premierului

Liban. Poliţia a folosit grenade lacrimogene pentru a opri manifestanţii să ia cu asalt sediul premierului
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
21 Oct 2012   •   17:39

Poliţia a utilizat grenade lacrimogene duminică pentru a împiedica manifestanţi să ia cu asalt Seraiul, sediul premierului Najib Mikati, căruia opoziţia i-a cerut să demisioneze în urma asasinării sâmbătă a şefului serviciului de informaţii din cadrul poliţiei libaneze, relatează AFP.
   
La finalul funeraliilor generalului de poliţie Wissam al-Hassan, opus regimului sirian, "tineri s-au îndreptat către sediul (premierului) care se află în centrul oraşului, dar forţele de ordine i-au împiedicat să intre trăgând (focuri de armă) în plan vertical şi lansând grenade lacrimogene", a declarat pentru AFP un poliţist de la faţa locului.
   
Unii manifestanţi aruncau cu pietre şi bastoane, a constat un jurnalist AFP, potrivit căruia existau răniţi atât în rândul protestatarilor, cât şi al forţelor de ordine.
   
Participanţii la funeraliile generalului al-Hassan, asasinat sâmbătă într-un atentat, reuniţi în Piaţa Martirilor, au fost îndemnaţi să protesteze de către Fouad Siniora, liderul grupului parlamentar al opoziţiei condus de către Saad Hariri.
   
"Guvernul este responsabil de crima împotriva lui Wissam (al-Hassan) şi colegului său. De aceea trebuie să plece" de la putere, a îndemnat el mulţimea.
   
"Mikati, nu mai poţi să rămâi în funcţie, pentru ca să acoperi această crimă. Dacă rămâi, înseamnă că eşti de acord cu ceea ce s-a întâmplat şi cu cea ce se va întâmpla", a adăugat el.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close