Antena 3 CNN Externe Liderul Coreei de Nord a spus că țara sa este pregătită pentru un conflict militar cu SUA

Liderul Coreei de Nord a spus că țara sa este pregătită pentru un conflict militar cu SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că țara sa este ”pe deplin pregătită” pentru orice conflict militar cu Statele Unite. Acesta intenționează să efectueze în curând cel de-al șaptelea test nuclear.

Liderul Coreei de Nord a spus că țara sa este pregătită pentru un conflict militar cu SUA
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Iul 2022   •   19:40

Kim Jong-un a vorbit la aniversarea sfârșitului războiului din Coreea și a avertizat că guvernul sud-coreean va fi distrus dacă va face vreo ”tentativă periculoasă”.

"Regimul sud-coreean și bătăușii săi militari dezvoltă tactici pentru a ni se împotrivi militar. O astfel de încercare periculoasă va fi imediat pedepsită de forța noastră, iar regimul lui Yun Seok-yeol și armata sa vor fi distruse", a spus liderul nord-coreean, potrivit Bloomberg.

La rândul său, președintele Coreei de Sud și-a exprimat „regretul profund” față de comentarii.

Potrivit acestuia, Seulul este pregătit să răspundă provocărilor de la Phenian. De asemenea, el i-a cerut lui Kim Jong-un să revină la negocierile privind dezarmarea nucleară.

Coreea de Nord a acuzat SUA și Coreea de Sud că ”provoacă ostilități”. Motivul pentru astfel de declarații au fost exercițiile militare comune ale Statelor Unite și Coreei de Sud, care au avut loc în iulie.

În același timp, diplomații nord-coreeni au numit Coreea de Sud ”o hoardă care vrea ororile războiului”.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close