Antena 3 CNN Externe Liderii europeni se întâlnesc la Cercul Polar pentru a găsi soluţii la criza financiară din zona UE

Liderii europeni se întâlnesc la Cercul Polar pentru a găsi soluţii la criza financiară din zona UE

Liderii europeni se întâlnesc la Cercul Polar pentru a găsi soluţii la criza financiară din zona UE
Sursa foto: Foto: inhabitat.com
25 Mar 2012   •   16:33

Liderii europeni care caută soluţii de stimulare a creşterii economice într-o perioadă de austeritate s-au reunti în acest week-end la o cabană dintr-o staţiune finlandeză, conform Reuters.

Staţiunea se află în zona Cercului Polar.

Premierul finlandez Jyrki Katainen a găzduit un grup select de oficiali, precum comisarul pentru Economie Olli Rehn, membri ai Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi ai conducerii Băncii Centrale Europene, premierul Letoniei Valdis Dombrovskis şi ministrul Spaniol pentru UE, Inigo Mendez de Vigo.

Discuţiile se vor axa pe comerţ, locuri de muncă, piaţa unică şi modificarea balanţelor de putere la nivel mondial, conform premierului finlandez.

Atenţia este concentrată pe relansarea economică, mai ales pe zona euro, dar fără a se renunţa la reducerile de cheltuieli şi majorările de taxe asumate de liderii europeni.

UE traversează cea mai dificilă perioadă din ultimele decade, cu 24 de milioane de şomeri în cele 27 de state membre şi cu aşteptări de contracţie economică în zona euro în acest an.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close