Liderii musulmani britanici condamnă acţiunile SIIL: "Nu-i vom lăsa pe aceşti nebuni să ne fure credinţa!"

de G.C.P    |    18 Sep 2014   •   15:38
Liderii musulmani britanici condamnă acţiunile SIIL: "Nu-i vom lăsa pe aceşti nebuni să ne fure credinţa!"

Liderii musulmani din Marea Britanie au condamnat răpirea de către teroriştii din SIIL a lui Alan Henning, voluntar care face parte din misiunea umanitară şi a făcut apel către grupul jihadist să-l elibereze imediat, se arată într-o scrisoare deschisă, publicată de The Independent.

"În religia islamică, preocuparea pentru ceilalţi oameni şi datoria de a îi ajuta pe ceilalţi reprezintă o obligaţie. Oricine care subminează actele umanitare îşi subminează calea spre ajutorul divin. În total contrast cu învăţăturile islamice, răpirea fără sens şi ameninţarea vieţii lui Henning nu poate fi cumva justificată", se arată în documentul semnat de peste 100 de clerici musulmani din UK.

De asemenea, liderii comunităţilor musulmane au criticat sever execuţiile altor trei ostatici ţinuţi captivi de SIIL, americanii James Foley şi Steven Sotloff şi a britanicului David Haines.

Alan Helding era unul dintre voluntarii care asigurau ajutor umanitar în oraşul sirian Al-Dana şi a fost capturat de către extremiştii jihadişti în decembrie 2013.

"Musulmanii britanici se alătură cetăţenilor din această ţară şi denunţă categoric fanatismul unui rău extrem de periculos, reprezentat de Statul Islamic. Această scrisoare susţine opinia unanimă a liderilor musulmani britanici, care nu vor permite acestor nebuni din SIIL să ne fure credinţa noastră", a menţionat Mustafa Field, unul dintre semnatari şi director al Forumului Ecumenic de Credinţă din Londra.

Parteneri
x close