Antena 3 CNN Externe Liderul liberalilor europeni îi atacă pe Reding şi Barroso. "Nu au fost obiectivi în evaluarea României"

Liderul liberalilor europeni îi atacă pe Reding şi Barroso. "Nu au fost obiectivi în evaluarea României"

Liderul liberalilor europeni îi atacă pe Reding şi Barroso. "Nu au fost obiectivi în evaluarea României"
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Sep 2012   •   13:35

Liderul liberalilor europeni, Graham Watson, îi acuză pe comisarul pentru justiţie Viviane Reding şi pe preşedintele comisiei europene, Jose Manuel Barosso că nu au fost obiectivi în evaluarea situaţiei din România. În plus, Watson susţine că cei doi şi-au exagerat şi depăşit competenţele.

Într-un interviu pentru cotidianul.ro, Sir Graham Watson, liderul liberalilor europeni, a vorbit despre decizia greşită a oficialilor europeni de a nu condamna derapajele politice din România.

"Oficiali europeni de rang înalt, în loc să judece obiectiv şi imparţial situaţia politică din România, au devenit practic lobby-iştii lui Băsescu. Doamna Viviane Reding şi domnul Barroso au comis o mare eroare politică atunci când au insistat ca la referendumul din România să participe 50% plus unu din votanţii înscrişi pe listele electorale", a spus Graham Watson potrivit cotidianul.ro.

Sir Graham Watson a criticat şi faptul că oficialii europeni nu au reacţionat dur în momentul în care politicieni români îndemnau cetăţenii să nu meargă la vot.

"Aceşti oficiali europeni au greşit când nu i-au condamnat, aşa cum ar fi trebuit să o facă, pe politicienii din România care au cerut cetăţenilor să nu meargă să voteze. Este datoria principală a oricărui politician ales democratic să încurajeze poporul să ia parte la astfel de alegeri."

Liderul liberalilor europeni consideră că Traian Băsescu nu ar fi trebuit să se mai întoarcă la Cotroceni în urma referendumului.  "La referendum s-a văzut foarte clar că există o majoritate a cetăţenilor României care sunt împotriva continuării mandatului său prezidenţial. (...) Sincer vorbind, cel mai onorabil pentru Băsescu ar fi fost să demisioneze şi să declanşeze noi alegeri prezidenţiale."

Sir Graham Watson este de părere că judecătorii Curţii Constituţionale ar fi trebuit să fie oameni care să aibă acceptul tuturor partidelor politice, să fie mai presus de orice bănuială a partizanatului, şi cu o solidă experienţă. Potrivit liderului liberalilor europeni, în timpul disputei politice din România, cei trei judecători de la Curtea Constituţională numiţi de Traian Băsescu au fost departe de a întruchipa un asemenea statut.



×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close