Antena 3 Externe Liderul nazist Rudolf Hess, deshumat şi mutat din cauza pelerinajelor organizate la mormântul său

Liderul nazist Rudolf Hess, deshumat şi mutat din cauza pelerinajelor organizate la mormântul său

21 Iul 2011   •   17:51
Liderul nazist Rudolf Hess, deshumat şi mutat din cauza pelerinajelor organizate la mormântul său
Sursa foto: Foto: ynetnews.com

Rămăşiţele lui Rudolf Hess, adjunctul lui Adolf Hitler în Partidul Nazist, au fost deshumate dintr-un mormânt din Bavaria, după ce acesta devenise loc de pelerinaj pentru mii de extremişti, informează Reuters.

Un oficial al bisericii din oraşul Wunsiedel a anunţat, joi, că mormântul a fost distrus, iar piatra funerară a fost mutată după consultări cu familia lui Hess.

Un membru marcant al Partidului Nazist, Hess şi-a petrecut prima parte a anilor '20 în închisoare, alături de Hitler. El l-a ajutat pe liderul nazist să editeze "Mein Kampf". După război, Hess a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Tribunalul de la Nuremberg. În 1987, Hess a fost găsit spânzurat în închisoarea din Berlin, la vârsta de 93 de ani.

Multe grupuri ale extremiştilor de dreapta susţin că Hess nu s-a sinucis, ci a fost ucis de către britanici. Mormântul său a fost transformat într-un veritabil altar, pe care a fost gravat "Am îndrăznit", de către extremişti, care îl consideră pe Hess a fi un martir şi organizează frecvent memoriale în cinstea fostului lider nazist.

×
Subiecte în articol: mormant deshumare

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close