Antena 3 CNN Externe Liderul nord coreean a oprit propaganda pentru fiul său

Liderul nord coreean a oprit propaganda pentru fiul său

Liderul nord coreean a oprit propaganda pentru fiul său
Sursa foto: kim jong
23 Oct 2009   •   21:48

Liderul nord-coreean Kim Jong-il a oprit campania de propagandă menită a-l promova pe cel mai tânăr fiu al său ca fiind succesorul său, după ce Kim Jong-Un ar fi început să îşi arate puterea prea devreme, arăta un cercetător din Coreea de Sud.
Kim Jong-Un, 25 de ani, a fost numit în declarat încă din iunie ca fiind succesorul, dar relaţiile cu tatăl său au devenit din ce în ce mai distante, crede Nam Sung-Wook, şeful Institutului pentru Securitate Strategică de la Seul.
În iunie şi iulie, Kim Jong-Un ar fi îndrâznit să îşi confrunte tatăl cu privire la chestiuni legate de managementul personalului militar, iar drept urmare, Kim senior a înceout să reducă influenţa fiului.
"Discuţiile despre succesiunea la putere au ieşit la suprafaţă din August," arăta Nam, care nu a arătat însă dacă planurile s-au schimbat.
Un parlamentar sud-coreean, citând un raport secret, arăta că Kim Jong-Un va fi numit succesor în perioada 2010 -2012.
Speculaţiile despre cine îi va urma lui Kim Jong-il au luat amploare în acest an, după ce Phenianul a avut câteva manifestări turbulente, prin testare unor rachete cu rază lungă de acţiune şi a unui dispozitiv nuclear.
Analiştii credeau că Kim senior defăşura o demonstraţie de forţă pentru a strânge suportul politici intern pentru regimul său înainte de numirea lui Kim Jong-Un ca urmaş.
În plus, urgenţa ar fi fost suplimentată şi de starea de sănătate a lui Kim, care în unele fotografii oficiale părea foart obisit.
Totuşi, în timpul unor întâlniri mai recente, ca cea cu fostul preşedinte american Bill Clinton în august şi săptămâna trecută cu premierul chinez Wen Jiabao ? Kim părea mai în formă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il Coreea de Nord
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close