Antena 3 CNN Externe Liderul nord-coreean a trimis dulciuri copiilor cu ocazia zilei sale de naştere

Liderul nord-coreean a trimis dulciuri copiilor cu ocazia zilei sale de naştere

Liderul nord-coreean a trimis dulciuri copiilor cu ocazia zilei sale de naştere
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    07 Ian 2013   •   11:14

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un continuă tradiţia începută de bunicul său şi a trimis câte un kilogram de dulciuri fiecărui copil din Coreea de Nord cu ocazia zilei sale de naştere.

Potrivit unei ştiri difuzate de postul naţional de radio nord-coreean, citat de AFP, Jong-Un a mobilizat aviaţia pentru a se asigura că fiecare copil de până în 10 ani îşi va primi dulciurile la timp.

Cadourile trimise de liderul de la Phenian au fost primite cu „o explozie de bucurie”, a mai precizat postul de radio din Coreea de Nord.

„Aceste cadouri câte copii au ca scop crearea unei imagini de bunăvoinţă, Coreea de Nord dorind să construiască un cult al personalităţii pentru tânărul său lider”, a explicat Cho Bong-Hyun, un analist economic din Seul.

Tradiţia dulciurilor trimise de liderul nord-coreean copiilor a fost începută în 1980 de Kim Il-Sung, bunicul lui Kim Jong-Un, şi continuată de Kim Jong-Il, care a preluat conducerea Coreei de Nord în 1994.

Zilele de naştere ale lui Kim Il-Sung şi Kim Jong-Il sunt sărbători naţionale în Coreea de Nord.

Kim Jong-Un, actualul lider nord-coreean, s-a născut pe 8 ianuarie, însă există în continuare o confuzie în ceea ce priveşte anul, diferite surse vorbind despre 1982, 1983 sau 1984.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un dulciuri
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close