x close

Liderul nord-coreean ameninţă cu un DEZASTRU NUCLEAR. "Statele Unite nu vor rămâne nevătămate"

de D.D.    |    01 Ian 2014   •   17:05
Liderul nord-coreean ameninţă cu un DEZASTRU NUCLEAR. "Statele Unite nu vor rămâne nevătămate" 407 Foto: Agepres

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că în Peninsula Coreeană va avea loc un "dezastru nuclear", dacă aceasta se va confrunta cu un nou război şi a avertizat Statele Unite că nu vor rămâne nevătămate în acest conflict, informează AFP.

"În cazul în care războiul izbucneşte din nou (în peninsulă), el va aduce un dezastru nuclear masiv şi Statele Unite nu vor rămâne nevătămate", a declarat Kim Jong-Un, într-un mesaj difuzat de televiziunea naţională cu ocazia trecerii în noul an.

"Ne confruntăm cu o situaţie în care un mic incident militar accidental poate conduce la un război total", a avertizat el.

Conform analiştilor şi oficialilor militari sud-coreeni, regimul ar putea să recurgă la provocări militare la început de an pentru a restrânge rândurile în jurul liderului său.

Coreea de Sud a reacţionat prin vocea ministrului Apărării, Kim Kwan-jin, care a afirmat că armata sud-coreeană "trebuie să răspundă fără milă oricărei provocări a inamicului".

Liderul nord-coreean a vorbit şi despre execuţia unchiului său, Jang Song-thaek, cândva unul dintre oficialii cei mai influenţi ai regimului, dar pe care l-a calificat drept un "gunoi".

"Partidul nostru a luat anul trecut măsuri decisive pentru eliminarea elementelor putrezite din sânul său", a justificat Kim, criticând acte "antipartid, antirevoluţionare". Această "epurare a contribuit şi la consolidarea unităţii partidului şi revoluţiei", a declarat el. Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, i-a servit drept mentor atunci când a preluat conducerea ţării după decesul tatălui său, Kim Jong-il.

Citeşte mai multe despre:

Kim Jong-Un Coreea de Nord
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati