Antena 3 CNN Externe Liderul nord-coreean Kim Jong-II ar putea fi urmat în funcţie de un fiu necunoscut

Liderul nord-coreean Kim Jong-II ar putea fi urmat în funcţie de un fiu necunoscut

Liderul nord-coreean Kim Jong-II ar putea fi urmat în funcţie de un fiu necunoscut
02 Dec 2008   •   16:33

Unul dintre fiii mai puţin cunoscuţi ai liderului nord-coreean Kim Jong-Il i-ar putea succede în funcţie acestuia, după moartea sa, informează Daily Telegraph. Starea de sănătate a liderului nord coreean continuă să se deterioreze, iar surse apropiate lui Kim Jong II susţin că acesta nu mai are decât câteva luni de trăit.
Toshimitsu Shigemura, profesor la Universitatea Waseda din Tokio, a declarat:"Până în prezent, luptele s-au dus între două grupuri reprezentându-i pe cei doi fii ai lui Kim, Kim Jong Nam şi Kim Jong Chol, dar a apărut o alta care îl sprijină pe un alt fiu". "Acesta are aproximativ 30 de ani şi nu a fost menţionat anterior deoarece are un rol important în armată", a adăugat profesorul.
Profesorul Shigemura a mai declarat că starea de sănătate a lui Kim continuă să se deterioreze şi că nu mai are mult de trăit.
Informaţiile referitoare la starea de sănătate a liderului nord-coreean au provocat o luptă pentru putere între Partidul Muncitorilor, armata şi familia dictatorului. Chang Song Taek, un oficial de rang înalt din cadrul partidului s-a angajat şi el în această luptă, sprijinindu-l pe fiul cel mare al lui Kim.
Kim Myong Chol, director executiv al unui centru de reflecţie, consideră că succesorul liderului nord-coreean nu va fi neapărat unul dintre fiii acestuia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stare de sanatate
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close