Antena 3 CNN Externe Liderul suprem: Iran respinge dialogul cu rezultate stabilite de SUA

Liderul suprem: Iran respinge dialogul cu rezultate stabilite de SUA

Liderul suprem: Iran respinge dialogul cu rezultate stabilite de SUA
Sursa foto: Ayatollah Ali Khamenei
04 Noi 2009   •   03:36

Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a declarat că Teheran va respinge orice dialog cu rezultate care sunt determinate de Statele Unite, transmite agenţia oficială de presă iraniană.
"Dialogul pe care SUA îl stabileşte este rezultatul precum unei relaţii oaie-lup?, a fost citat Khamenei.
El a făcut remarcile când s-a adresat unui grup de studenţi cu ocazia aniversării a 30 de ani de la ocuparea ambasadei americane, în 1979 .
Pe 7 aprilie 1980, Statele Unite au întrerupt legăturile diplomatice cu Iran, după ce un grup de studenţi au ocupat ambasada americană din Teheran şi a capturat circa 60 de diplomaţi, în 1979. 52 dintre aceştia au fost ţinuţi ostatici timp de 444 de zile.
Trimisul special al Iranului pe lângă Agenţia internaţională pentru energie atomică declara luni că Iran este gata să ia parte la o nouă rundă de discuţii cu puterile mondiale referitor la stocul de combustibil pentru reactorul nuclear pentru cercetare.
De asemenea, ministrul iranian de Externe Manouchehr Mottaki preciza că Teheran ia în considerare îmbogăţirea uraniului la un mai mare grad pe cont propriu dacă discuţiile cu puterile mondiale vor eşua.
Conform unui acord negociat de ONU, Iran ar trebui să expedieze mare parte din stocul său de uraniu slab îmbogăţit către Franţa şi Rusia pentru a fi processat.
Şeful agenţiei nucleare ONU, Mohamed El Baradei, a cerut Iranului la începutul săptămânii să dea un răspuns rapid la propuneri.
Iran a cerut AIEA să modifice acordul, conform unor amendamente, care nu au fost făcute încă publice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: program nuclear iranian
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close