Antena 3 Externe Litoralul Mării Negre, refugiu pentru germanii care se opun vaccinării anti-COVID-19

Litoralul Mării Negre, refugiu pentru germanii care se opun vaccinării anti-COVID-19

de Cerasela Stafie    |    12 Ian 2022   •   22:09
Litoralul Mării Negre, refugiu pentru germanii care se opun vaccinării anti-COVID-19
Sursa foto: Hristo Rusev / DER SPIEGEL

Pentru a scăpa de ”măsurile dictatoriale” de acasă, numeroși cerățeni germani au găsit refugiu pe litoralul Mării Negre. Mai exact, aceștia au cumpărat sau închiriat proprietăți pe coasta Bulgariei.

Nemții care resping vaccinarea și măsurile restrictive au găsit locul ideal pentru a-și dezvolta o realitate alternativă. Oamenii au plecat în Bulgaria și intenționează să rămână acolo.

Complexul de apartamente din orașul Aheloy este considerat o fortăreață a teoreticienilor conspirației, care au purtat o campanie continuă împotriva tuturor măsurilor care vizează combaterea pandemiei.

Oamenii care sunt interesați să se mute în această zonă sunt trimiși la Dirk Gelbrecht, un bărbat din nordul Germaniei. Acesta a creat un cont de Telegram, cu un an în urmă, numit ”Emigranții germani în Bulgaria”.

În prezent, grupul său a crescut la peste 2.500 de membri. Este vocea autorității pentru cei care s-au mutat.

”Suntem o comunitate privată, cu mai multe generații. Printre rezidenți se numără pensionari săraci, precum părinții mei,” le-a spus Gelbrecht jurnaliștilor de la Der Spiegel.

Aproximativ 60 de persoane locuiesc în prezent la Château Aheloy, dar Gelbrecht afirmă că numărul ar putea să crească: ”suntem abordați de tot mai mulți oameni care vor să plece.”

Germania i-a în considerare intoducerea obligativității vaccinării, fiind discutată de autorități. Între timp, certificatul verde, care atestă trecerea prin boală sau vaccinarea, este obligatoriu la intrarea în magazine sau pentru participarea la adunări publice.

În Bulgaria lucrurile sunt mai relaxate. Este statul cu cel mai mic procent al acopeririii vaccinale, doar 28% dintre cetățeni s-au imunizat. Pe lângă aceste aspecte, germanii sunt atrași și de prețurile mici și temperaturile acceptabile.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close