Antena 3 CNN Externe Londra recunoaşte oficial coaliţia opoziţiei din Siria

Londra recunoaşte oficial coaliţia opoziţiei din Siria

Londra recunoaşte oficial coaliţia opoziţiei din Siria
20 Noi 2012   •   15:50

Marea Britanie a recunoscut oficial legitimitatea rebelilor sirieni şi susţine că "va spori sprijinul financiar acordat pentru a salva vieţi".

Ministrul de externe al cabinetului Cameron, William Jefferson Hague, spune că Marea Britanie va încerca să convingă Rusia şi China să colaboreze mai strâns cu Consiliul de Securitate al ONU pentru adoptarea unei rezoluţii comune în ceea ce priveşte situaţia din Siria.

"Având în vedere acutizarea crizei siriene, ajutorul nostru umanitar va creşte", a precizat Hague.

Până acum, Marea Britanie a contribuit cu 53.5 milioane de lire sterline, la fondul de ajutorare a sirienilor.
Liderul de la Londra a declarat că va continua să facă apel la ceilalţi membri ai comunităţii internaţionale pentru a sprijini financiar opoziţia din Siria.

Ministerul de Externe britanic a anunţat că îi va invita la discuţii politice pe membrii coaliţiei din opoziţia siriană, în ciuda faptului că mai multe facţiuni rebele nu recunosc organismul nou creat.

Echipamente de telecomunicaţii, în valoare de peste un milion de lire sterline, vor fi puse la dispoziţia opoziţiei şi se anunţă amplasarea unei forţe de stabilitate în regiune, pentru o colaborare mai bună cu proaspăta coaliţie a celor care se opun regimului Bashar Al Assad.

Hague a precizat că embargoul de armament, impus Siriei, nu va fi deocamdată ridicat.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close