Antena 3 CNN Externe Lunetiştii din Maidan erau angajaţi de liderii opoziţiei ucrainene! O interceptare telefonică confirmă această ipoteză

Lunetiştii din Maidan erau angajaţi de liderii opoziţiei ucrainene! O interceptare telefonică confirmă această ipoteză

Lunetiştii din Maidan erau angajaţi de liderii opoziţiei ucrainene! O interceptare telefonică confirmă această ipoteză
de G.C.P    |    05 Mar 2014   •   15:42

Lunetiştii care au tras în protestatarii şi poliţiştii din Kiev au fost angajaţi de liderii din Maidan, se arată într-o convorbire telefonică înregistrată între şeful relaţiilor externe ale UE, Catherine Ashton şi ministrul de Externe estonian, Urmas Paet.

"Acum este din ce în ce mai clar că în spatele lunetiştilor nu era Ianukovici, ci era cineva din noua coaliţie", spune Paet.

"Cred că ar trebui să ivestigăm. N-am auzit aşa ceva până acum, este foarte interesant", a răspuns Ashton.

Conversaţia a avut loc după ce ministrul de Externe estonian a vizitat Kievul la 25 februarie, în momentul în care confruntările dintre protestatarii pro-europeni şi forţele de securitate ajunseră la apogeu în capitala ucraineană.

Paet a precizat că a vorbit cu un medic (Olga Bogomolets) din Kiev, care i-a spus că lunetiştii au tras atât în protestatari, cât şi în poliţişti.

La aflarea acestei veşti, Ashton a reacţionat spunând: "Ei bine, aşa ceva este teribil"

Diplomatul baltic a continuat: "Când mi-a arătat poze, medicul a spus că din experienţa sa, este vorba de aceiaşi autori, acelaşi tip de glonţ şi este de neînţeles cum de noua coaliţie nu vrea să ancheteze ce s-a întâmplat cu exactitate".

Se presupune că înregistrarea telefonică a fost efectuată şi publicată pe internet de către ofiţerii Serviciului de Securitate Ucrainean, care au rămas loiali fostul preşedinte, Viktor Ianukovici.

 

×
Subiecte în articol: catherine ashton

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close