Antena 3 CNN Externe Maduro acuză dur SUA: "Sunt principalul instigator la violenţă"

Maduro acuză dur SUA: "Sunt principalul instigator la violenţă"

Maduro acuză dur SUA: "Sunt principalul instigator la violenţă"
10 Mar 2014   •   14:10

Administraţia de la Caracas lansează acuze dure la adresa Washingtonului şi spune că Statele Unite reprezintă principalul "instigator la violenţă" în lume.

Într-un comunicat oficial, guvernul venezuelean consideră că lederii SUA sunt "experţi în invazii, blocade economice şi războaie iniţiate din interese economice sub pretextul unor pericole imaginare". De aceea, "creatorul armelor letale de distrugere în masă, care se face responsabil de moartea a milioane de civili, nu are dreptul moral să discute de nerespectarea drepturilor omului în Venezuela".

O declaraţie anterioară făcută de vicepreşedintele american, Joe Biden, pe marginea situaţiei tensionate din Venezuela, a determinat reacţia acidă a autorităţilor de la Caracas.
De la începutul lunii februarie, peste 20 de persoane au murit în ciocnirile violente dintre protestari şi forţele de ordine din capitala Venezuelei.

Maduro a acuzat SUA că sunt implicate într-o tentativă de lovitură de stat în Venezuela. La mijlocul lunii trecute, liderul de la Caracas a expulzat trei diplomaţi americani, sub pretextul că aceştia ar conduce acţiuni subversive.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close