Antena 3 CNN Externe MAE: Forţele pro-europene din Republica Moldova trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate

MAE: Forţele pro-europene din Republica Moldova trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate

MAE: Forţele pro-europene din Republica Moldova trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate
12 Feb 2015   •   19:21

Forţele proeuropene din Moldova trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi de solidaritate pentru a forma o alianţă solidă care să susţină un Guvern angajat în continuarea integrării europene, spune MAE, după ce premierul desemnat, Iurie Leancă, nu a primit, joi, votul de încredere în Parlament.

"Aceasta este o responsabilitate impusă de reuşitele de până acum ale Republicii Moldova pe traseul european, ca şi de votul din 30 noiembrie 2014, care s-a materializat într-un mandat majoritar pentru opţiunea europeană", precizează MAE într-un comunicat.

Ministerul de Externe îşi exprimă convingerea că "înţelepciunea şi maturitatea forţelor politice de la Chişinău vor prevala, în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova".

Premierul moldovean desemnat, Iurie Leancă, nu a primit, joi, votul de încredere al Parlamentului. Pentru învestirea Guvernului au votat doar 42 de deputaţi, în timp ce numărul minim necesar era de 51.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close