x close

Mali ia măsuri deosebite de securitate. Starea de urgenţă a fost decretată pe întreg teritoriul

de S.T.    |    21 Noi 2015   •   09:59
Mali ia măsuri deosebite de securitate. Starea de urgenţă a fost decretată pe întreg teritoriul 534
Starea de urgență a fost decretată "pe întreg teritoriul malian" pentru o durată de zece zile cu începere din cursul nopții de vineri spre sâmbătă, a anunțat guvernul la finalul unei ședințe de guvern extraordinare, la câteva ore după atacul terorist asupra unui hotel din Bamako, scrie AFP.

O reuniune extraordinară a Consiliului de Miniștri, prezidată de șeful statului, Ibrahim Boubacar Keita, până vineri noaptea târziu, "a declarat starea de urgență pe întreg teritoriul național începând cu 20 noiembrie la miezul nopții (noaptea de vineri spre sâmbătă) pentru o durată de zece zile", a precizat guvernul într-un comunicat citit la postul național de radio ORTM.

De asemenea, în țară a fost decretat "doliu național de trei zile" cu începere de luni, potrivit aceluiași document. Cel puțin 27 de persoane au fost ucise în urma operațiunii de eliberare a 170 de ostatici - proveniți din cel puțin 15 țări - reținuți vineri de mai mulți teroriști în hotelul Radisson Blu din capitala statului african Mali, Bamako.

Citeşte mai multe despre:

mali stare de urgenta atentat terorist
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati