Antena 3 CNN Externe Prima țară din Uniunea Europeană care își închide granițele pentru cei nevaccinați complet împotriva COVID

Prima țară din Uniunea Europeană care își închide granițele pentru cei nevaccinați complet împotriva COVID

Creșterea numărului de infectări cu COVID a determinat autoritățile unui stat european să își închidă granițele pentru toate persoanele care nu sunt complet vaccinate.

Prima țară din Uniunea Europeană care își închide granițele pentru cei nevaccinați complet împotriva COVID
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2021   •   19:27

Este vorba de Malta, care a anunțat, vineri, că măsura vizându-i pe cei nevaccinați cu schema completă va intra în vigoare din data de 14 iulie.

"De miercuri, săptămâna viitoare, oricine vine în Malta trebuie să aibă un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul valabil în Uniunea Europeană. Vom deveni primul stat din Europa care ia această măsură", a spus ministrul maltez al sănătății, Chris Fearne.

Malta a fost dată deseori ca exemplu de succes în ceea ce privește campania de vaccinare: la o populație de circa jumătate de milion de locuitori, 79% din populația adultă a fost complet vaccinată.

Acest stat insular din Marea Mediterană consemna 28 de cazuri și nicio infectare nouă în data de 27 iunie.

Vineri, autoritățile au raportat 252 de cazuri active și 96 de infectări noi.

Potrivit ministrului maltez al sănătății, circa 90% din cazuri se înregistrează în rândul persoanelor nevaccinate și mulți dintre cei infectați au legătură cu școlile de limbă engleză.

Au fost descoperite cazuri de COVID în nouă școli și, drept consecință, toate școlile de limbă engleză vor trebui să se închidă din 14 iulie.

Noile restricții vin după ce guvernul maltez a lansat o schemă de stimulente financiare pentru a atrage studenți din străinătate în domeniul limbilor străine.

Foto: imagine din portul Valletta, Malta

×
Subiecte în articol: Malta COVID-19
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close