Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care o mamă refuză să cumpere cadouri de Crăciun propriilor copii | "E un altfel de Grinch"

Motivul pentru care o mamă refuză să cumpere cadouri de Crăciun propriilor copii | "E un altfel de Grinch"

Cadourile aduc mereu un zâmbet pe chipul copiilor, în special în perioada sărbătorilor. Cei mici au fost obișnuiți că vor primi cadouri de la Moş Crăciun dacă sunt cuminți. Totuşi, nu toţi părinții sunt de acord cu această abordare.

Motivul pentru care o mamă refuză să cumpere cadouri de Crăciun propriilor copii | "E un altfel de Grinch"
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   11:46

O mamă curajoasă a stârnit revoltă în rândul părinților după ce a declarat că refuză să le cumpere copiilor ei cadouri de Crăciun și să le cultive iluzia Moșului Crăciun.

Abordarea sa neconvențională a fost catalogată de mulți drept "rea" și "crudă”, însă femeia susține că încearcă să îi învețe pe copiii săi să se concentreze pe acte de generozitate și să evite o percepție distorsionată a realității.

Într-un articol publicat recent, femeia a explicat că nu dorește ca cei mici să trăiască într-o lume a iluziilor și fanteziilor, considerând că este mai important să îi învețe să aprecieze aspectele reale și practice ale vieții.

Femeia a luat această decizie pentru a evita inima frântă a copiilor atunci când vor afla că Moş Crăciun nu există.

Citeşte şi: Trucuri pentru ca bradul natural de Crăciun să reziste mai mult. Așa va rămâne verde săptămâni la rând 

În plus față de refuzul de a susține iluzia Moșului Crăciun, ea a mai mărturisit că nu cumpără cadouri pentru copiii ei.

În schimb, banii pe care i-ar fi cheltuit pentru daruri sunt direcționați către un fond pentru facultate, fiind de părere că aceasta este o investiție mai pragmatică în viitorul copiilor ei.

Pro şi Contra Moş Crcăiun

Conform stiridiaspora.ro, într-un răspuns publicat în rubrica "Dear Jane" din Daily Mail, un cititor identificat ca Jane a fost de acord cu femeia și a susținut că valorile ei sunt demne de laudă.

Jane a încurajat mama să ignore judecățile externe și să continue să își crească copiii în conformitate cu propriile convingeri.

La polul opus se află şi replicile acide. Unii susțin că cei mici ar trebui să aibă posibilitatea de a trăi magia copilăriei și că refuzul de a le permite să creadă în Moș Crăciun ar putea să le limiteze imaginația și bucuria specifică acestei perioade. Ea a fost numită "Grinch". 

×
Subiecte în articol: cadouri de Craciun bani pentru copii
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close