Antena 3 CNN Externe Un mamifer acvatic cu colți uriași a provocat anularea focurilor de artificii de Anul Nou, într-un oraș din Marea Britanie

Un mamifer acvatic cu colți uriași a provocat anularea focurilor de artificii de Anul Nou, într-un oraș din Marea Britanie

Autoritățile municipale din Scarborough, regiunea Yorkshire, Marea Britanie, au decis să anuleze în ultimul moment focurile de artificii menite să marcheze trecerea în nou an.

Un mamifer acvatic cu colți uriași a provocat anularea focurilor de artificii de Anul Nou, într-un oraș din Marea Britanie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2023   •   14:34

Decizia a fost luată după ce în oraș a fost descoperită o morsă.

Anularea spectacolului de artificii a fost sugerată de organizația de salvatori ai vieții marine BDMLR (British Divers Marine Life Rescue), care a monitorizat morsa și care a estimat că spectacolul pirotehnic de sunet și lumină ar putea provoca suferință animalului.

Morsa, care a atras o mulțime imensă de localnici de când a ajuns, sâmbătă, în Scarborough, este, aparent, aceeași care a fost semnalată pe coasta comitatului britanic Hampshire în urmă cu trei săptămâni.

Steve Siddons, șeful Consiliului local, s-a declarat dezamăgit de anularea spectacolului de artificii, dar a spus că "bunăstarea morsei are întâietate". 

Autoritățile din Scarborough au format un cordon în jurul zonei unde se află morsa, după ce rezidenții au dat năvală să vadă animalul, animația creată fiind similară unei zile de vară în sezonul turistic, după cum consemnează BBC.

Morsa din Scarborough, botezată după zeul nordic al tunetului

"Salutăm decizia de a anula focurile de artificii, dar înțelegem că unii vor fi dezamăgiți de decizie. Se întâmplă extrem de rar ca o morsă arctică să acosteze în Yorkshire. Această ființă are nevoie să se odihnească și să se recupereze, înainte de a-și continua călătoria", a declarat Chris Cook, reprezentant al BDMLR.

Morsa din Scarborough a fost numită Thor.

Reprezentanții masculi ai speciei ating o greutate de două tone. Colții morselor - prezenți și la masculi, și la femele - pot ajunge la lungimi de un metru și la o greutate de peste 5 kilograme.

Experții estimează că animalul din orașul britanic își va relua călătoria spre nord după o pauză de câteva zile.

Foto interior: Morse surprinse în apropierea Arhipelagului Franz Josef, în nordul Rusiei

×
Subiecte în articol: morsă Scarborough focuri de artificii Thor
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close