Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, în pragul canibalismului, spune propaganda rusă

Marea Britanie, în pragul canibalismului, spune propaganda rusă

Presa rusă își nuanțează narațiunea asociată invaziei din Ucraina și, când nu proferează amenințări cu anihilarea nucleară a aliaților NATO, se oprește să plângă pe umărul occidentalilor care au ajuns să sufere, ei înșiși, din cauza sancțiunilor impuse Moscovei.

Marea Britanie, în pragul canibalismului, spune propaganda rusă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2022   •   13:30

Un material distribuit de Țargrad TV, canal media deținut de omul de afaceri Konstantin Malofeev, susține că Marea Britanie a ajuns  în pragul canibalismului.

Sursa citată a plecat de la un material de opinie scris la mijlocul acestei luni în publicația Sunday Times de realizatorul TV Jeremy Clarkson.

Clarkson avertiza asupra faptului că aprovizionarea cu alimente în Regatul Unit ar putea fi afectată drastic de reducerea producției de cereale, în paralel cu creșterea costului îngrășămintelor.

"Politicienii spun că monitorizează situația, ceea ce înseamnă că nu fac absolut nimic. Dar într-o zi vor trebui să facă pentru că, deși oamenii pot trăi fără căldură, îmbrăcăminte sau chiar sex, nu pot trăi fără mâncare", a scris Clarkson.

Pornind de la acest fragment, canalul rus a produs un material cu titlul "Canibalism. Londra a căzut în propria groapă ucraineană", pe care l-a ilustrat cu imagini cu oameni ai cavernelor.

Amenințarea foametei există, într-adevăr, mai ales în statele sărace, foarte dependente de exporturile cerealiere din Ucraina, pe care Rusia le-a oprit de la începutul invaziei, prin blocada porturilor ucrainene.

În particular, Marea Britanie se confruntă cu explozia prețurilor la energie iar autoritatea națională de reglementare a energiei a anunțat că valoarea medie a facturilor va crește cu încă 800 de lire sterline în octombrie, până la 2.800 de lire sterline, situație în care multe dintre familiile afectate vor fi nevoite să aleagă între încălzire și mâncare.

×
Subiecte în articol: canibalism Țargrad TV Marea Britanie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close