Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Decizia S&P arată că Europa trebuie să intensifice acţiunile de stimulare a economiei

Marea Britanie: Decizia S&P arată că Europa trebuie să intensifice acţiunile de stimulare a economiei

Marea Britanie: Decizia S&P arată că Europa trebuie să intensifice acţiunile de stimulare a economiei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
15 Ian 2012   •   17:36
Decizia agenţiei Standard & Poor's de a scade ratingurile a nouă ţări din zona euro arată că Europa trebuie să intensifice acţiunile de stimulare a creşterii economice, conform ministrului britanic de Externe, William Hague, citat de Reuters.

Hague a adăugat că autorităţile britanice au planuri de urgenţă pentru mai multe scenarii în ceea ce priveşte viitorul zonei euro. Oficialul a refuzat, însă, să confirme zvonurile din presă că Ministerul de Externe ar fi pregătit măsuri de ajutorare a britanicilor care locuiesc în zona euro în cazul prăbuşirii monedei.

Agenţia Standard & Poor's a retrogradat vineri nouă ţări din zona euro şi a trecut cu perspectivă negativă alte treu state cu notă maximă.

„Este o situaţie serioasă. Subliniază faptul că zona euro nu ia măsuri dure pentru a-şi rezolva problemele. Vrem ca zona euro să fie stabilă şi sănătoasă, este în interesul naţional, dar asta înseamnă că trebuie intensificate eforturile de stimulare a creşterii economice în întreaga Europă, inclusiv Marea Britanie”, a declarat oficialul.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Europa criza datorii zona euro
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close