Antena 3 CNN Externe Marea Britanie doreşte impunerea de restricţii privind libera circulaţie în UE

Marea Britanie doreşte impunerea de restricţii privind libera circulaţie în UE

Marea Britanie doreşte impunerea de restricţii privind libera circulaţie în UE
06 Ian 2014   •   15:20

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că este nevoie de impunerea unor restricţii pentru a diminua afluxul masiv de imigranţi din UE, relatează The Guardian. El a remarcat că, după aderarea Poloniei, Letoniei, Lituaniei şi altor ţări la UE, numai în Marea Britanie, au ajuns "în primul val" peste 1,5 milioane de persoane.

Potrivit sursei menţionate, cabinetul lui Cameron a subliniat două probleme majore. Una dintre ele o reprezintă migrarea în căutare de privilegii, iar legislaţia în acest domeniu ar trebui să fie înăsprită drastic.
A doua problemă ar fi scară uriaşă a migrării libere pe continent. La această ameninţare, după cum a precizat prim-ministrul britanic, fondatorii UE nici nu au luat în calcul aceste proporţii şi nici nu s-au gândit la evetualele consecinţe.
Din această perspectivă, Cameron rămâne ferm şi spune că este nevoie de elaborarea unor măsuri urgente, care ar trebui să fie mai eficiente în reglementarea a afluxului de migraţie în interiorul Uniunii Europene.

Oficialul de la Londra se arată îngrijorat şi de faptul că imigranţii se bucură adesea de toate avantajele Sistemului de Stat de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.
Pemierul a adăugat că sistemul sanitar actual din Marea Britanie este patrimoniu naţional, accesul fiind liber contribuabililor care plătesc din buzunarul lor. Prin urmare, imigranţii "nu au dreptul de a utiliza sistemul gratuit şi sunt obligaţi să plătească pentru el".

×
Subiecte în articol: marea britanie, londra David Cameron
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close