Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Gardienii unei închisori, agresaţi de către deţinuţii islamişti

Marea Britanie: Gardienii unei închisori, agresaţi de către deţinuţii islamişti

Marea Britanie: Gardienii unei închisori, agresaţi de către deţinuţii islamişti
de M.T.    |    28 Mai 2013   •   16:27

Poliţia britanică a lansat, marţi, o anchetă, în urma unui incident petrecut într-o închisoare de maximă securitate în care mai mulţi deţinuţi islamişti ar fi agresat un gardian şi l-ar fi rănit pe altul, relatează AFP, citată de Mediafax.

Oficialii penitenciarului au confirmat că cei doi gardieni au fost răniţi într-un „incident implicând trei deţinuţi", duminică, la Închisoarea Full Sutton, în nord-estul Angliei.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt, gardienii au fost salvaţi de intervenţia unor „membri ai personalului”, dar alte amănunte nu au fost deocamdată oferite.

Potrivit tabloidului The Sun, cei trei deţinuţi, nişte islamişti, ar fi sechestrat timp de mai multe ore un gardian, care ar fi fost bătut şi ar fi primit o lovitură de cuţit.

Una dintre colegele acestuia ar fi fost rănită, de asemenea, în timp ce încerca să se interpună.

Sursa citată precizează că agresiunea „ar fi fost inspirată de uciderea militarului Lee Rigby", asasinat săptămâna trecută cu arme albe, în centrul Londrei, de către doi extremişti.

Un alt cotidian britanic, The Daily Mail, scrie că incidentul a fost declanşat de telefonul unui imam care a cerut să fie organizată o rugăciune pentru Lee Rigby, un lucru care l-a „înfuriat" pe unul dintre cei trei deţinuţi.

Asociaţia gardienilor de închisoare, care urmează să trimită un reprezentant la faţa locului pentru a clarifica faptele, poliţia antirevoltă a intervenit în clădirea penitenciarului şi a reuşit să readucă situaţia la ordine duminică seara.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close