Antena 3 CNN Externe Marijuana alină durerea şi reduce spasmele musculare - studiu

Marijuana alină durerea şi reduce spasmele musculare - studiu

Marijuana alină durerea şi reduce spasmele musculare - studiu
Sursa foto: Marijuana
19 Feb 2010   •   19:47

Cine ar fi crezut?! Marijuana chiar opreşte durerea... şi spasmele musculare. Un studiu realizat în California, în valoare de 8,7 milioane de dolari şi care a inclus teste clinice cu marijuana pentru prima dată în decenii, a scos la iveală faptul că ?iarba? alină în mod semnificativ durerea provenită din nevropatie (boală de nervi) şi reduce spasmele musculare, prezente la pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă.

Potrivit Los Angeles Times, dr. Igor Grant, medic neuro-psihiatru şi directorul Centrului pentru Cercetarea Canabisului, consideră studiul atât de concludent încât speră că marijuana nu va mai fi încadrată ca drog de categoria I.

Pe de altă parte, dr. Donald I. Abramsun, medic oncolog şi conducător al studiului, consideră că, deşi este clar că planta de ?canabis are beneficii? şi ?este folosită ca medicament de 2700 de ani?, acesta nu se aşteaptă ca modul în care este văzută marijuana să se schimbe. În ciuda rezultatelor promiţătoare ale studiului realizat din fonduri publice, este puţin probabil ca acesta să fie continuat din cauza crizei de buget cu care se confruntă statul american California.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: marijuana durere doctor studiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close