Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen: Moneda euro, un cuţit în coasta poporului francez

Marine Le Pen: Moneda euro, un cuţit în coasta poporului francez

Marine Le Pen: Moneda euro, un cuţit în coasta poporului francez
Sursa foto: Foto: Marine Le Pe/Facebook
03 Apr 2017   •   09:19

Candidata de extremă-dreapta la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen, a avertizat duminică, la un miting electoral, că euro, la care Parisul trebuie să renunţe, din punctul său de vedere, este ca un cuţit în coasta poporului francez, scrie news.ro.

Şefa formaţiunii eurosceptice şi antiimigranţi Frontul Naţional (FN) a subliniat la mitingul organizat la Bordeaux că următoarele alegeri prezidenţiale ar putea anunţa o “schimbare în civilizaţie”.

“Suntem la mila monezii adaptate Germaniei şi nu economiei noastre. Euro este, în mare parte, un cuţit înfipt în coastele noastre pentru a ne face să mergem unde alţii vor să meargă”, a spus Le Pen, în aplauzele mulţimii.

Reiterându-şi opiniile antiglobalizare şi antiimigraţie, ea a declarat: “Nu vrem ca Franţa să fie deschisă la toate fluxurile comercial şi umane, fără protecţie şi graniţe”.

Ea şi-a criticat principalii doi rivali la alegerile din Franţa – candidatul independent de centru Emmanuel Macron şi candidatul conservator Francois Fillon – spunând că fac parte din “acelaşi sistem”.


 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close