Antena 3 CNN Externe Marius Lazurcă, aviz favorabil în comisii pentru postul de ambasador al României în Republica Moldova

Marius Lazurcă, aviz favorabil în comisii pentru postul de ambasador al României în Republica Moldova

Marius Lazurcă, aviz favorabil în comisii pentru postul de ambasador al României în Republica Moldova
Sursa foto: Marius Lazurcã
09 Feb 2010   •   10:30

Marius Lazurca, propus pentru funcţia de ambasador al României în Republica Moldova, a primit marţi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă ale Parlamentului. Parlamentarii au votat în favoarea numirii sale cu 20 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat, în 22 ianuarie, că autorităţile române l-au propus pe diplomatul Marius Lazurcă pentru postul de ambasador la Chişinău.
În aceeaşi zi, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, şi-a dat agrementul pentru Marius Lazurcă, propus pentru postul de ambasador al României.
Marius Lazurcă este născut în anul 1971, la Timişoara, este căsătorit şi are cinci copii. El este în prezent ambasadorul României la Sfântul Scaun, un post pe care în trecut l-a ocupat şi actualul ministru de Externe. Lazurcă are un doctorat în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV Sorbona, în timp ce actualul Baconschi are un doctorat în antropologie religioasă şi istorie comparată a religiilor la aceeaşi Universitate.
Postul de ambasador al României în Republica Moldova este vacant din aprilie 2009.
Fostul ambasador al României la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost declarat, la 8 aprilie 2009, persona non grata de preşedintele moldovean de la acea vreme Vladimir Voronin şi a avut la dispoziţie 24 de ore pentru a părăsi Republica Moldova.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: audieri comisii ambasador România
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close