Masacru în apropiere de Damasc. Peste 50 de morți în confruntările din ultimele ore

de A.M.P    |    17 Mai 2016   •   20:07
Masacru în apropiere de Damasc. Peste 50 de morți în confruntările din ultimele ore Foto: pixabay.com

Cel puţin 50 de combatanţi şi doi civili au fost ucişi marţi în confruntări între grupări rebele la est de Damasc, a indicat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

Luptele fac ravagii de circa trei săptămâni în Ghouta orientală, cel mai important fief al rebeliunii în provincia Damasc, între puternica grupare de orientare salafistă Jaich al-Islam şi facţiuni rivale conduse de către ramura locală a Al-Qaida.

În lupte au fost ucişi peste 500 de combatanţi şi circa 10 civili în decurs de trei săptămâni, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman. Printre civili figurează singurul ginecolog care mai lucra în Ghouta orientală.

''Este vorba acolo de o veritabilă luptă pentru putere'', a subliniat Abdel Rahman pentru AFP.

Jaich al-Islam este principala grupare rebelă în Ghouta orientală şi unul dintre şefii săi politici, Mohammed Allouche, a fost desemnat drept negociator şef pentru convorbirile de pace cu regimul, la Geneva, a căror ultimă rundă în aprilie nu a permis nici un progres.

Dar această formaţiune se luptă acum în teren cu o alianţă ce regrupează facţiunile islamiste Faylaq al-Rahmane, Jaich al-Foustate şi Frontul Al-Nosra, ramura Al-Qaida în Siria.

Locuitori şi responsabili locali au încercat să întreprindă acţiuni de mediere pentru a pune capăt violenţelor şi au manifestat în zadar pentru încetarea luptelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close