Antena 3 CNN Externe Maşina ministrului francez de externe, bombardată cu ouă şi pantofi de palestinieni

Maşina ministrului francez de externe, bombardată cu ouă şi pantofi de palestinieni

Maşina ministrului francez de externe, bombardată cu ouă şi pantofi de palestinieni
Sursa foto: Foto: lepost.fr
21 Ian 2011   •   19:12

Maşina Ministrului francez de externe, Michelle Alliot-Marie, a fost atacată de către mai mulţi demonstranţi palestinieni, în timp ce acesta vizita Fâşia Gaza, o regiune a Orientului Mijlociu, aparţinând Palestinei, informează Reuters. Protestatarii au aruncat cu pantofi şi cu ouă în automobilul şefei diplomaţiei de la Paris.

În timpul manifestului, zeci de rude ale palestinenilor aflaţi în închisori din Israel au blocat jeepul în care călătorea Alliot-Marie, au lovit cu pumnii în capotă şi au strigat  "Afară din Gaza!". Incidentul a avut loc in momentul în care ministrul francez sosea în teritoriile palestinene, controlate de gruparea islamistă Hamas.

Ulterior, în momentul în care Michele Alliot-Marie părăsea un spital pe care-l vizitase, demonstranţii au aruncat cu ouă şi pantofi în parbrizul maşinii sale.

Potrivit sursei citate, demonstranţii erau rude ale palestinienilor aflaţi în închisorile israeliene. Aceştia şi-au declarat nemulţumirea faţă de o declaraţie facută de Michele Alliot-Marie cu o zi înainte, atunci când i-a vizitat pe părinţii soldatului israelian Gilad Shalit, luat ostatic de Hamas în 2006.

Ministrul francez a fost citat zicând că detenţia lui Shalit este o "crimă de război". Localnicii s-au înfuriat pentru că ministrul francez nu a luat aceeaşi poziţie şi faţă de palestinieni închişi în Israel.

×
Subiecte în articol: Palestina ministrul de externe Franta oua
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close