Antena 3 CNN Externe Măsură împotriva crizei financiare: UE va propune simplificarea accesului la fondurile europene

Măsură împotriva crizei financiare: UE va propune simplificarea accesului la fondurile europene

Măsură împotriva crizei financiare: UE va propune simplificarea accesului la fondurile europene
25 Noi 2008   •   21:20

Comisia Europeană va propune miercuri o simplificare a procedurilor de acces la fondurile europene pentru a lupta împotriva crizei financiare internaţionale, a declarat, marţi, comisarul european pentru politica regională, Danuta Hübner, transmite AFP.
?Putem utiliza mai bine contribuţia fondurilor europene în contextul crizei actuale. Vom propune o simplificare a utilizării acestor fonduri?, a spus oficialul european la Marsilia, cu prilejul unei reuniuni informale a miniştrilor europeni ai locuinţelor, dezvoltării urbane şi amenajării teritoriului.
Danuta Hubner a refuzat să ofere detalii înaintea zilei de miercuri, 26 noiembrie, când preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va prezenta planul european de relansare. Cu toate acestea, comisarul european a precizat că una dintre posibilităţi o reprezintă deblocarea mai rapidă a sumelor care în prezent sunt programate să se întindă până în 2013.
?De acum şi până în 2013 vor fi alocate 50 de miliarde de euro pentru sprijinirea IMM-urilor (IMM). Am putea să utilizăm aceste fonduri mai rapid, prin majorarea sumelor deblocate începând din 2009? a estimat Danuta Hübner.
Potrivit preşedintelui Comisiei, Jose Manuel Barroso, se va propune ?un plan de relansare bugetară bazat pe măsuri coordonate luate de statele membre, adaptate la situaţia economică a fiecăruia?. ?Vom prezenta măsuri pentru facilitarea şi accelerarea utilizării de programe europene de coeziune de către statele membre şi regiuni?, a declarat luni şeful executivului comunitar.
Agerpres

×
Subiecte în articol: criza economica Comisia Europeana
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close