Antena 3 CNN Externe Măsuri drastice de Paște în țările ortodoxe

Măsuri drastice de Paște în țările ortodoxe

În contextul combaterii pandemiei de coronavirus, țările ortodoxe iau măsuri dure pentru a preveni răspândirea virusului.

Măsuri drastice de Paște în țările ortodoxe
Sursa foto: Facebook
17 Apr 2020   •   14:51

Locuitorii din Sofia nu vor avea voie timp de 3 zile să plece din Capitală, în condițiile în care Bulgaria este una dintre țările cu cele mai puține victime. Vor avea permisiunea de a ieși din Capitală doar camioanele de marfă și mașinile serviciilor de urgență.

Carantina este o măsură preventivă pentru a limita răspândirea de covid-19, după ce mai multe coloane de maşini s-au format în ultimele zile la intrările din Sofia.

„Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri”, a spus ministrul Sănătăţii din Bulgaria,Ananiev Kiril, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, în Grecia, mii de polițiști vor fi mobilizați pe străzi pentru a-i împiedica pe oameni să iasă din casă. Deplasările neautorizate vor fi pedepsite cu amendă de 300 de euro pe perioada weekend-ului de Paște, iar plăcuțele de înmatriculare vor fi confiscate.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close