Antena 3 CNN Externe "Mergeţi în România. Este o ţară cu peisaje de basm!" Mesajul surprinzător făcut de ITALIENI despre ţara noastră

"Mergeţi în România. Este o ţară cu peisaje de basm!" Mesajul surprinzător făcut de ITALIENI despre ţara noastră

"Mergeţi în România. Este o ţară cu peisaje de basm!" Mesajul surprinzător făcut de ITALIENI despre ţara noastră
de O.P.    |    13 Aug 2013   •   06:30

De regulă, articolele care apăreau în presa italiană despre România nu ne făceau cinste. Furturi, violuri, prostituţie, cerşetori, scandaluri - cam la asta se rezumau subiectele dezbătute în mass media din Italia.

Însă cotidianul "La Repubblica" a publicat un articol amplu despre ţara noastră cu titlul "România, surpriza de la est de... Dracula". Autorul descrie cu lux de amănunte satele din zona Bicazului, după aceea trece în revistă şi castelele din zona Transilvaniei, dar şi obiectivele turistice încărcate de istorie.

Nici mănăstirile nu sunt uitate de jurnalistul itaian. Autorul a fost impresionat de un lăcaş de cult, aflat la câţiva km de Piatra Neamţ. "Mănăstirea Văratec este cea mai mare mănăstirea ortodoxă din România. Se află la o distanţă de 40 de kilometri de Piatra Neamţ , înconjurată de chilii şi de grădini relaxante, pline de flori multicolore şi tei seculari”, scrie publicația italiană.

Cetatea Neamţului şi Lacul Roşu sunt alte două locuri uimitoare care merită văzute în România, la recomandarea jurnalistului italian.

În încheierea articolului se vorbeşte şi despre ospitalitatea românilor. "Dacă aţi obosit, puteţi oricând să bateţi la uşa localnicilor. Vi se va răspunde cu drag, şi veţi afla noi tradiţii şi legende din gura acestor oameni minunaţi", scrie italianul.

×
Subiecte în articol: turism turisti
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close