Antena 3 CNN Externe Un mesaj trimis prin sticlă și-a găsit destinatarul pe malul opus al Oceanului Atlantic

Un mesaj trimis prin sticlă și-a găsit destinatarul pe malul opus al Oceanului Atlantic

Un mesaj trimis prin intermediul unei sticle a creat o relație de prietenie între doi adolescenți, după o călătorie de trei ani.

Un mesaj trimis prin sticlă și-a găsit destinatarul pe malul opus al Oceanului Atlantic
Sursa foto: Antena 3
de Alexandru Negrici    |    21 Iun 2021   •   09:30

Călătoria sticlei, care a început pe coasta Rhode Island în 2018, s-a încheiat în Insulele Azore din Portugalia, chiar săptămâna trecută.

Sean Smith, un tânăr de 16 ani, a trimis un mesaj pe ocean, în timp ce sărbătorea Ziua Recunoștinței cu familia sa, în Rhode Island, acum 3 ani.

Acesta a scris în mesajul său: "Este Ziua Recunoștinței. Am vârsta de 13 ani și îmi vizitez rudele in Rhode Island. Sunt din Vermont. Dacă mesajul este găsit, trimiteți un e-mail la [email protected]".

Pentru a se asigura că are mai multe șanse ca mesajul lui să își găsească un destinatar, Smith a aruncat mai multe sticle în ocean.

„Câteva dintre ele au fost găsite nu după mult timp, iar după doi ani și jumătate uitasem complet de sticle”, a spus Smith.

Unul dintre mesaje a parcurs mai mult de 3.000 de mile peste Oceanul Atlantic de la Rhode Island la Azore. Acolo a fost găsită de Christian Santos, in varsta de 17 ani, spre malul arhipelagului portugez al Atlanticului.

Acesta a declarat că a văzut sticla când se afla la pescuit cu un văr de-al său.

"Am luat-o si m-am uitat inauntru si acolo se afla o hartie. Mi s-a parut interesant si am mers sa o arat mamei", a spus Santos.

O serie de coincidențe a avut loc după aceea, întrucât adolescenții au descoperit că au foarte multe lucruri în comun. 

Mama lui Santos i-a povestit tânărului că mesajul era din apropiere de Massachusetts, unde Christian s-a nascut si a trait inainte de a se muta in Azore.

Din moment ce Smith uitase că a trimis sticlele pe Atlantic, a durat ceva vreme pănă când și-a verificat adresa de email scrisă pe bilețel. 

Aceștia au putut lua legătura într-un final, iar bilețelul trimis din Rhode Island, acum 3 ani de zile, a creat o legătura de prietenie între cei doi adolescenți,

×
Subiecte în articol: Portugalia Atlantic
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close