Antena 3 CNN Externe Mesajul trimis de una dintre victimele tragediei din Italia cu câteva minute înainte să se prăbușească telecabina

Mesajul trimis de una dintre victimele tragediei din Italia cu câteva minute înainte să se prăbușească telecabina

Primele estimări ale anchetei în cazul accidentului de teleferic din Italia arată că un cablu s-a rupt, însă nu ar fi funcționat nici frâna de urgență a telecabinei. Între timp, starea singurului copil care a supraviețuit accidentului este critică, dar medicii sunt optimiști.

Mesajul trimis de una dintre victimele tragediei din Italia cu câteva minute înainte să se prăbușească telecabina
Sursa foto: Twitter/Vigili del Fuoco
de Gabriel Dano    |    24 Mai 2021   •   21:34

În spital a ajuns mătuşa copilului, sora bărbatului care a murit în accident alături de soţie şi de celălalt fiu, de 2 ani. Familia, de origine israeliană, locuia în zona Pavia. „Am aflat ce s-a întâmplat din mesajele Whatsapp. Multă lume mi-a transmis că îi pare rău şi nu înţelegeam despre ce e vorba”, spune Aya Biran, mătuşa singurului copil care a supravieţuit accidentului.

Potrivit primelor informații adunate de anchetatori, frâna de urgenţă nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată. Apelul de urgenţă a fost făcut în jurul orei 12.15, de către o persoană care se afla în zonă şi care a asistat la căderea telecabinei. Salvatorii ajunşi acolo cu elicopterele au identificat doi supravieţuitori, copii, duşi apoi la spitalul Regina Margherita din Torino, unde ulterior unul dintre ei a murit.

Unele victime au fost găsite zdrobite în epava telecabinei, altele au fost azvârlite, în cădere, în zona împădurită.

„Am văzut trupurile zăcând pe podeaua cabinei şi în afara ei. Nici nu ştiu ce să vă zic. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla. În 25 de ani, de când muncesc ca salvamontist voluntar, n-am mai văzut un asemenea dezastru”, a declarat unul dintre salvamontiștii din zonă.

Linia de telecabină Stresa-Mottarone transportă localnici și turiști, în aproximativ 20 de minute, din celebrul oraș Stresa, aflat pe malul lacului Maggiore, până la o înălțime de aproape 1.500 de metri deasupra nivelului mării, pe vârful muntelui Mottarone.

Printre victime se numără și medicul Roberta Pistolato și iubitul acesteia, Angelo Vito Gasparro. Se aflau într-o excursie la Lacul Maggiore pentru a sărbători ziua de naștere a Robertei. Aceasta împlinise 40 de ani cu o zi înaintea tragediei, potrivit La Repubblica.

Cu puțin timp înaintea tragediei, Roberta i-a trimis un mesaj surorii ei: „Ne urcăm în telecabină”.

Cei doi erau originari din Bari, dar s-au mutat în urmă cu câțiva ani în Castel San Giovanni, o localitate cu 13.000 de locuitori din zona de nord a Italiei.

„Am aflat recent despre această tragedie. Nu mi-am imaginat că localnicii noștri ar putea fii acolo. Este o lovitură pentru noi toți, suntem consternați. Inimaginabilul s-a întâmplat, era un cuplu tânăr”, a declarat primarul localității Castel San Giovanni, Lucia Fontana, potrivit stirileprotv.ro.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close