Antena 3 CNN Externe Fenomenul MeToo masculin ia amploare în Europa. Tot mai mulţi bărbaţi raportează violenţe şi abuzuri

Fenomenul MeToo masculin ia amploare în Europa. Tot mai mulţi bărbaţi raportează violenţe şi abuzuri

Fenomenul MeToo masculin a explodat într-o ţară din Europa. Tot mai mulţi bărbaţi raportează că sunt victime ale violenţei şi hărţuirii sexuale după ce un actor a fost cel care a declanşat fenomenul pe Instagram.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2024   •   13:55

Actorul Aurélien Wiik a povestit despre abuzurile la care a fost supus de fostul său agent începând de la vârsta de 11 ani. Imediat după, sute de mărturii ale unor bărbaţi abuzaţi au început să apară în mediul online.

Printre cei care au decis să rupă tăcerea se numără şi dansatorul francez Yanis Marshall, care a denunțat recent acțiunile coregrafului Bruno Vandelli.

Şi deputatul de stânga al La France Insoumise, Andy Kerbrat, a dezvăluit abuzurile pe care le-a suferit în copilărie, încurajându-i pe toţi să vorbească şi să apeleze la Justiţie.

În Franţa a apărut #metoo masculin

"Metoogarçons" este hashtag-ul care adună plângeri de la bărbaţii care sunt victime ale violenţei sexuale pe reţelele de socializare. 

Actorul Aurélien Wiik a declanşat fenomenul. Pe 22 februarie, pe Instagram, a reclamat că a suferit abuzuri între 11 şi 15 ani din partea agentului său şi a invitat toate victimele ca el să vorbească, folosind noul hashtag. 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close