Antena 3 CNN Externe Michael Schumacher, ÎNTRE VIAŢĂ ŞI MOARTE. Medici: Nu ne putem pronunţa acum asupra viitorului lui

Michael Schumacher, ÎNTRE VIAŢĂ ŞI MOARTE. Medici: Nu ne putem pronunţa acum asupra viitorului lui

Michael Schumacher, ÎNTRE VIAŢĂ ŞI MOARTE. Medici: Nu ne putem pronunţa acum asupra viitorului lui
Sursa foto: Foto: mashable.com
31 Dec 2013   •   09:36

Michael Schumacher se zbate, în continuare, între viaţă şi moarte, după un grav accident suferit, duminică, la schi, în Alpii Francezi. Medicii l-au plasat în comă artificială pentru a limita, pe cât posibil, amploarea leziunilor provocate de puternica lovitură primită la cap. Peste doar câteva zile, Schumacher va împlini 45 de ani dar, deocamdată, nu este sigur că-şi va putea sărbători aniversarea.

Medicii de la spitalul din Grenoble spun că următoarele zile vor fi decisive pentru Michael Schumacher. Specialiştii nu au dat însă detalii legate de evoluţia stării de sănătate a unuia dintre cei mai buni piloţi de Formula 1 din toate timpurile.

"În acest moment, nu ne putem pronunţa asupra viitorului lui Michael Schumacher", a declarat Jean Francois Payen, de la Centrul Medical Universitar din Grenoble.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţa, în timp ce Schumacher schia, pe o pârtie nemarcată, împreună cu fiul său de 14 ani. Campionul a căzut, s-a lovit cu capul de o stâncă şi şi-a pierdut cunoştinţa. A fost dus imediat cu elicopterul la spital iar primele relatări nu erau deloc alarmante. Din păcate, realitatea era mult mai gravă.

Condiţia fizică bună a marelui sportiv l-ar putea ajuta să scape cu viaţă, dar un asemenea şoc poate lăsa urme greu de înlăturat. Medicii recomandă răbdare, dar aşteptarea este grea pentru toată lumea: de la foştii colegi din Formula 1 până la fanii obişnuiţi din toată lumea.

"Are toată viaţa înainte şi i-a mers atât de bine până acum", a declarat un fan din Germania.

Familia pilotului le-a mulţumit medicilor şi tuturor celor care i-au trimis urări de sănătate, din lumea întreagă. Michael Schumacher deţine un record absolut în Formula 1, cu şapte titluri de campion mondial.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close