Antena 3 CNN Externe Mihail Saakaşvili: Georgia are nevoie de arme americane pentru a preveni un nou război

Mihail Saakaşvili: Georgia are nevoie de arme americane pentru a preveni un nou război

Mihail Saakaşvili: Georgia are nevoie de arme americane pentru a preveni un nou război
Sursa foto: mihail saakasvili
23 Iul 2009   •   09:14

Preşedintele georgiam, Mihail Saakaşvili, a făcut apel la SUA să îl ajute să achiziţioneze armament sofisticat, pe fondul temerilor legate de un nou război cu Rusia. În cadrul unui interviu cu The Daily Telegraph, acesta aprecia că noul sistem de armament de apărare ar putea împiedica o nouă invazie rusă.
?Pentru noi, acum, principalul mesaj este să ne mişcăm repede. Promisiunile sunt frumoase, dar avem nevoie de lucruri acum. Nu avem timp de pierdut. Lucrurile se pot schimba rapid în această parte a lumii", declara acesta.
Deşi discuţiile despre un acord pe apărare sunt în curs, Statele Unite nu s-au angajat să ofere sisteme de apărare anti-tanc şi anti-aeriene pe care Georgia le doreşte. Kremlinul ameninţă cu impunerea de sancţiuni contra statelor ce înarmează Tbilisi, iar un acord ar putea afecta speranţele lui Barack Obama de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia.
Totuşi, SUA a arătat şi că nu este dispusă să abandoneze Georgia. În cadrul vizitei de la Moscova, Obama a respins pretenţiile Rusiei la o sferă de influenţă în fostul spaţiu sovietic.
?Georgia este la fel de vulnerabilă ca până acum. Acum, Georgia ţine întreaga regiune. Dacă Georgia cade, nu cred că va mai fi cineva dispus să sfideze Rusia?, avertiza Saakaşvili.
În aceste zile, vicepreşedintele american Joe Biden se află în Georgia pentru a asigura acest stat de sprijinul american şi pentru a transmite, totodată, un mesaj Rusiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close