Antena 3 CNN Externe Mii de angajați din sănătate care nu s-au vaccinat, suspendați în Franța

Mii de angajați din sănătate care nu s-au vaccinat, suspendați în Franța

Guvernul de la Paris a anunțat, joi, că spitalele, casele de îngrijiri şi centrele de sănătate au suspendat în jur de 3.000 de lucrători din toată Franţa. Și asta pentru că au ignorat obligativitatea de a se vaccina împotriva COVID-19.

Mii de angajați din sănătate care nu s-au vaccinat, suspendați în Franța
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    16 Sep 2021   •   20:23

Obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din spitale şi casele de îngrijiri a intrat miercuri în vigoare în Franța și deja au început să se resimtă efectele, relatează Reuters, citat de Mediafax.

„Majoritatea suspendărilor sunt doar temporare... mulţi au decis să se vaccineze, deoarece văd că mandatul de vaccinare este o realitate", a spus ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Sindicatele avertizează, însă, că suspendările de contracte ar putea afecta procesul medical.

„Dacă nu putem înlocui personalul medical care pleacă, munca va cădea asupra celorlalţi şi mă tem de un cerc vicios, cu oboseală, epuizare şi o creştere a absenteismului", a declarat săptămâna aceasta, pentru Reuters, Emmanuel Chignon, un manager de case de îngrijiri din Bordeaux.

Decizia preşedintelui Emmanuel Macron de la jumătatea lunii iulie de a solicita un certificat verde pentru a merge la restaurante, la săli de sport şi muzee şi obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, a avut însă un efect pozitiv asupra ratei de vaccinare, care a crescut semnificativ.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close